Op een gezonde manier beter worden

Natuurlijke therapieën zoals voedingsadvies en manuele behandelingen in Kerkrade

Hippocrates, grondlegger van de geneeskunde, zei het al: "genees de zieke, niet de ziekte". In mijn praktijk voor natuurgeneeskunde en acupunctuur in Kerkrade staat daarom het activeren van het zelfgenezend vermogen van al mijn cliënten centraal.

Contact opnemen

Voedingsadvies en voeding als medicijn

Veel gezondheidsproblemen zoals overgewicht, artrose, reuma, suikerziekte, ontstekingen en huidklachten ontstaan door verkeerde voeding. Ons lichaam functioneert het best op natuurlijke, onbewerkte voedingsmiddelen. Bewerkt voedsel, met veel suiker, zout, vet en E-nummers speelt een grote rol bij het vervuilen en ziek maken van de darmen. Als uw darmen gezond zijn, straalt uw huid en voelt u zich fit. In mijn praktijk geef ik u voedingsadvies en laat ik u zien hoe voeding eenvoudig als medicijn kan dienen.

Met fytotherapie, kruiden in de vorm van thee, tinctuur of etherische oliën, kunt u uw genezingsproces ondersteunen. Het inzetten van geuren kan bijdragen aan een betere opname van uw voedsel. Deze aromatherapie doet veel voor het evenwicht van lichaam en geest.

Manuele behandelingen

Naast massages die de doorbloeding verbeteren, afvalstoffen vrijmaken en pijnklachten verminderen, biedt mijn praktijk u diverse andere manuele behandelingen:


Dermasegmentale reflexologie is een intense lichaamsbehandeling waarmee ik blokkades opspoor en behandel. Via de huid is het mogelijk de werking van de organen te verbeteren.


Podosegmentale reflexologie is een behandeling van de voeten met de vingers of houten stokjes om de orgaanwerking te stimuleren.


De dorn- en breussmethode is een techniek waarbij ik de wervels in de nek of rug terug op de plaats zet, zonder hard te trekken of duwen. Hierna volgt een ontspannende massage met olie.


Guasha is een schraaptherapie met edelstenen. Met voornamelijk een platte steen van jade wordt de huid ‘geschraapt’ voor een snelle ontgifting van de diepere huidlagen.

Acupunctuur

Acupunctuur is een enkele duizenden jaren oude geneeswijze met als doel de werking van de meridianen (energiebanen) van de organen te verbeteren en in balans te brengen. Behandeling met de zeer dunne naaldjes heeft bij verschillende aandoeningen een groot effect.


Ooracupunctuur wordt toegepast met naaldjes, pitjes of laserlicht. In de oorschelp vinden we alle acupunctuurpunten van de organen van het hele lichaam. Ooracupunctuur wordt veel ingezet bij pijnbestrijding, bijvoorbeeld bij migraine en rugklachten. Ook bij verslavingen, zoals aan eten, roken of alcohol, bewijst ooracupunctuur goede diensten.


Lasertherapie is een therapie waarbij acupunctuurpunten met laserlicht gestimuleerd worden. Zeer effectief bij pijnbestrijding en wondgenezing. Cliënten met angst voor naaldjes vinden deze methode een fijn alternatief.


Moxatherapie is een warme en milde behandeling van acupunctuurpunten met gebruik van Chinese kruiden.

Bij het behandelen van acupunctuurpunten worden ook de Guasha schraapmethode en de hotstone-massage regelmatig ingezet.

Emotioneel evenwicht

Bachbloesemremedies ondersteunen u bij het omgaan met angsten, concentratieproblemen en verslavingen. De levenskracht van bloesems stroomlijnt uw emoties.


Oorkaarstherapie verricht wonderen bij oorklachten, hoofdpijn, migraine, verkoudheid, spanningen en jetlags. De oorkaars is een hol buisje dat in uw gehoorgang wordt geplaatst. Aan het uiteinde van de oorkaars brandt een vlam de kaars langzaam op. U hoort een knisperend geluid en ervaart een grote rust. 


Emotional freedom techniques, ook wel EFT genoemd, is een snelle en effectieve methode om de emotionele lading af te halen van problemen waar u mee worstelt. De methode van kloppen op vaste punten op het lichaam wordt u aangeleerd, zodat u deze ook zelf in het dagelijks leven kunt toepassen.